El 3 de desembre engeguem el Rodacontes

CONTES SOBRE RODES ALS AUTOBUSOS HISTÒRICS DE BARCELONA 

La llibreria infantil i juvenil La Petita, amb la col·laboració de la Fundació TMB i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, posa en marxa una iniciativa per transformar els autobusos del patrimoni històric de la Fundació en escenaris itinerants.

El dia 3 de desembre, al Poblenou, tindrà lloc la presentació en societat del primer Rodacontes, un autobús que farà un recorregut per diferents localitzacions del barri celebrant sessions de contacontes.

D’un temps ençà, a La Petita cercàvem un lloc per organitzar un festival de contacontes on els narradors, les editorials i els autors especialitzats en l’àlbum il·lustrat, poguessin trobar-se amb els seus lectors: la canalla. I pensant en tot plegat, ens vàrem preguntar:

¿Per què buscar un espai fix i no un de mòbil, que ens permetés portar les sessions de contacontes allà on volguéssim? ¿Per què no fer de la nostra una llibreria itinerant que pogués recórrer no ja el Poblenou, sinó qualsevol dels barris i districtes de Barcelona, o de Catalunya?

D’aquestes preguntes va néixer la nostra resposta: Rodacontes, un bus de contes, la presentació del qual tindrà lloc el proper dissabte 3 de desembre als carrers i places de Poblenou.

¿En què consisteix?

El Rodacontes posarà al servei de la literatura infantil els autobusos més màgics, espectaculars i preciosos que poden trobar-se a la ciutat de Barcelona. I ho farà gràcies a l’acord al qual hem arribat amb la Fundació TMB, que ens permetrà fer servir en successives ocasions la majoria dels vehicles que conformen el seu patrimoni històric. Autobusos que un dia van recórrer els carrers de Barcelona portant als barcelonins a la feina o al teatre, a casa de la mare o al registre municipal, i que avui troben una manera de reciclar-se com vehicles de cultura, que transportaran les narracions dels millors contes infantils allà on arribi la xarxa de Transports Metropolitans de Barcelona.

Rodacontes vol crear experiències literàries extraordinàries, records inoblidables, màgia. I per això, sota la direcció artística de l’actriu i pedagoga Alba José, comptem amb un equip de narradors i artistes de primer nivell que transformaran l’espai del bus en un indret fabulós. Però això no és tot.

El projecte Rodacontes està obert a la participació i col·laboració de tots aquells que vulguin fer-lo servir: editorials, institucions públiques o privades, ajuntaments, eixos comercials i associacions de tot tipus que desitgin realitzar una activitat cultural infantil de foment de la lectura i entreteniment.

Com ho farem?

La Primera sessió del Rodacontes tindrà lloc al barri de Poblenou, en tres emplaçaments que conformaran un petit circuit, una línia de bus mai abans recorreguda pels busos de la flota de TMB. A cadascun d’aquests llocs, que estaran senyalitzats com parades, els nens pujaran al bus per gaudir de la sessió de contacontes, al final de la qual l’autobús continuarà el seu recorregut cap a la següent parada. 

Parades i horaris 

  1. 11:00 am. Davant la Biblioteca Manuel Arranz Poblenou. C/ Joncar 35 
  1. 12:15 pm. Superilla (Sancho d’Avila/ Roc Boronat) 
  1. 13:30 pm. Plaça Bernat Calvó s/n. 

mapa-rodacontes-poblenou

Les places són limitades, raó per la qual els interessats en assistir a qualsevol de les tres funcions, hauran de sol·licitar reserva a  rodacontes@gmail.com. Els seients seran assignats per rigorós ordre d’arribada de les sol·licituds, i s’hauran de  confirmar 10 minuts abans de l’inici de cada sessió a la parada corresponent.

Més info i imatges a: rodacontes@gmail.com

Contacte: Miguel Ángel Rincón 617 40 27 20 / 93 188 24 56

Activitat realitzada amb el suport del Departament de
Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

0 thoughts on “El 3 de desembre engeguem el Rodacontes”

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *