L'educació emocional dels infants a través de la literatura infantil

Obrim les inscripcions per al curs sobre educació emocional i literatura d’#AULAPETITA! Ens fa especial il·lusió perquè ens pregunteu sovint sobre llibres d’emocions i creiem que sortir de la idea que en tenim actualment i buscar alternatives, és d’allò més necessàri.

El curs està orientat a mestres, educadores… i totes aquelles persones que treballin amb infants i que busquin eines per a parlar d’emocions, ajudar-los a reconèixer-les i descobrir-les mitjançant els llibres.

Us deixem tota la informació del curs a continuació i podeu consultar-la i inscriure-us al formulari fent click aquí.

L’educació emocional és un procés educatiu, continu i permanent que pretén potenciar el desenvolupament de les competències emocionals, com a element essencial del desenvolupament integral dels infants.

La literatura infantil acosta als infants a identificar-se amb les històries, a comprendre el món interior, a observar el món i a vivenciar les emocions amb una distància de seguretat.

Aquesta formació pretén apropar-nos a l’educació emocional dels infants a través de la literatura infantil i oferir recursos i eines al professorat.

Dates: 1, 8 i 15 de juliol.

Horari: 19:00-21:00 h. 

Durada: 6 hores lectives. 

Modalitat: Online (Via Zoom).

Preu: 75 €

Formació impartida en català.

SESSIONS:

Sessió 1: Les emocions pel seu nom. Bases biològiques. Què són, quines són i els seus components.

Parlarem de la fisiología de les emocions, de què parlem quan parlem d’emocions. Són el mateix els sentiments, els estats d’anim i les emocions?

Sessió 2: Les emocions no tenen colors, Literatura que ens apropa a allò que sentim.

Personatges dela literatura infantil, llibres i àlbums que són representatius. Identificarem i analitzarem els trets característics per a cada emoció básica.


Sessió 3: Recorregut literari per les emocions. Dinamització a l’aula.

Propostes de dinamització a l’aula utilitzant l’àlbum il·lustrat i els contes tradicionals.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *